Tolmav tee kaob kindla katte alla

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tee on kehvas seisus ja kohati on seal kraave meenutavad roopad.
Tee on kehvas seisus ja kohati on seal kraave meenutavad roopad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui ehitaja plaan paika peab, saab Kolga-Jaani, Odiste, Lalsi ja Leie vahel kulgev kruusatee sügiseks tolmuvaba katte.


Lääne regionaalse maanteeameti peaspetsialist Toomas Tootsi märkis, et ees ootab põhjalik teeremont, mis nõuab vahepeal liikluse ümber suunamist.

Kolga-Jaani ja Leie vahelist 14,7 kilomeetri pikkust kruusateelõiku remonditi viimati viis aastat tagasi. Toona kaevati kraave ja pandi purustatud kruusast uus kulumiskiht. Praegu on tee nigelas seisus — lisaks aukudele on mõnes kohas keset teed kevadisest sulamisest tingitud roopad ja kõrged vallid, millel madal auto võib põhja lõhkuda.

Nagu Tootsi rääkis, algas töö eelmine nädal Lalsi lähedal, kus ehitatakse laugemaks üks äkiline kurv. Kogu remonditav teelõik saab uue killustikust aluskihi ja kruusa lisamisega tugevdatud muldkeha. Pinnast aitavad stabiilsemana hoida mõnes kohas tee alla paigaldatavad geovõrk ja -tekstiil.

Ühtlasi ehitatakse välja bussipeatuste laiendused. Tolmuvabaks saab teekate lõpuks pärast kahekordset pindamist.

Peaspetsialisti andmeil peab remont lõppema järgmise aasta septembris, kuid ehitaja lubab töö valmis saada juba selleks sügiseks. Kaugema tärmini põhjus peitub rahastamises, mille maanteeamet on jaganud kahe aasta peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles