Eslöv loodab uut hoogu sõprusele

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eslövi aselinnapea Henrik Wöhlecke ja linnapea Cecilia Lind reedel enne ärasõitu
Eslövi aselinnapea Henrik Wöhlecke ja linnapea Cecilia Lind reedel enne ärasõitu Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Sõpruslinna Eslövi delegatsioon, mis kaks päeva Viljandis veetis, loodab tulevikus kahe linna vahel senisest tihedamaid suhteid ja mõlema poole noorte kaasamist.

Lõuna-Rootsis asuva Eslövi meer Cecilia Lind ütles reedel enne ärasõitu, et ootab Viljandi esindust tänavu sügisel vastukülaskäigule ning loodab, et tema järgmise siiatulekuni ei lähe seekord kümmet aastat.

Lind tõdes, et kümmekonna aasta jooksul jäi kahe sõpruslinna suhtlus põgusaks. «Loodetavasti andis meie taaskohtumine tõuke edaspidi tihedamini läbi käia,» lausus ta.

Eslövi abilinnapea Henrik Wöhlecke ütles, et eelmisel aastal olid Rootsis omavalitsuste ja parlamendivalimised ning nüüd avanes värskendust saanud linnaesindusel hea võimalus Viljandi kolleegidega kohtuda. Wö­hlecke ise oli Eestis esimest korda.

Lind ja Wöhlecke leidsid, et lisaks omavalitsusjuhtide läbikäimisele tuleb leida võimalusi, kuidas sõprussuhte kandepinda laiemaks muuta ja haarata kaasa mõlema linna noori.

«Tahaksime saada lähedasemaks,» nentis Lind.

Sedapuhku käis siin Eslövi 35-liikmeline delegatsioon: linnajuhid, volikogu liikmed, poliitikud ja eri valdkondade tippametnikud.

Viljandi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kull ütles, et rootslastele tutvustati siinset elu ja anti ülevaade ka Viljandi suhetest teiste sõpruslinnadega.

«Kohtumise üldised märksõnad võiksid olla emotsionaalsed mälestused ja nende meenutamine,» lausus ta. «Said ju kokku meie praegune linnavolikogu esimees Tarmo Loodus ja Eslövi linnapea Cecilia Lind, kes 1992. aastal allkirjastasid kahe linna vahelise sõpruslepingu.»

Reedesel kohtumisel osalesid ka tolleaegsed abilinnapead Ülo Stöör ja Helir-Valdor Seeder, kes meenutasid esimesi kokkupuuteid kahe riigi vahel. Haridus- ja kultuuriameti juhataja Katrin Mändmaa rääkis sellest, kuidas suhete algusaegadel tegutses Eslövis lausa Viljandi fänniklubi ja toimis õpilasvahetus.

«Rootslased olid seda meelt, et Viljandil kui väärikal ja mitmenäolise kultuurieluga linnal võiks fänniklubi olla ka tänapäeval. Kas seda nüüd looma hakatakse, on iseasi,» lisas Kull. «Küll loodan ma, et selle kahe päevaga suutsime eslövlasi veenda hea koostöö võimalikkuses nii linnade kui riikide vahel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles