Taaramasinaga saab annetada elamuse

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval sai Kadrioru lossi pargis avalöögi heategevuskampaania «Aitan lapsi», mille patroon on presidendiproua Evelin Ilves. Ugala lastelavastusest «Limpa ja mereröövlid» tuttavaks saanud Limpa pakkus lepingu allkirjastamiseks laua aset täitma oma selga.
Kolmapäeval sai Kadrioru lossi pargis avalöögi heategevuskampaania «Aitan lapsi», mille patroon on presidendiproua Evelin Ilves. Ugala lastelavastusest «Limpa ja mereröövlid» tuttavaks saanud Limpa pakkus lepingu allkirjastamiseks laua aset täitma oma selga. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kadrioru roosiaed oli kolmapäeval Limpa, Lotte, kolme põrsakese, Naksitrallide ja laste päralt, sest alguse sai heategevuskampaania «Aitan lapsi», mille eesmärk on pakkuda vähekindlustatud lastele kultuurielamusi.

«Aitan lapsi» kogub raha selleks, et vähekindlustatud perede lapsed saaksid teatrisse minna. Kampaania ajal paigaldatakse enam kui 140 pakendiautomaadile üle Eesti lisaautomaatika ja nupp, mida vajutades saab laste toetuseks raha annetada.

Taara eest teatripilet

Eesti Pandipakendi juhataja Rauno Raali selgitust mööda on sel viisil annetada väga lihtne. «Viid taara masinasse ja loobud oma pandirahast laste teatripiletite kasuks, mingit ülekannet tegema ei pea,» rääkis Raal. «Võib ära anda ka osa summast. Viljandis saab annetada Rimis, Selveris, Maksimarketis ja Säästumarketites asuvate pakendiautomaatide kaudu.»

Eestis tagastatakse aastas üle 200 miljoni pakendi, seega ootavad korraldajad kampaaniast üht suuremat omalaadsete seas. Raha liikumist kontrollib rahvusvaheline audiitorfirma Ernst & Young.

Sihtasutuse Heategevusfond Aitan Lapsi juhatuse liikme ja Norra-Eesti kaubanduskoja juhataja Paal Aschjemi tõdemusel on palju heategevusüritusi tehtud vanemateta või haigetele lastele, kuid vähekindlustatud lapsed on jäänud tähelepanuta.

«Koos omavalitsustega selgitame välja puudust kannatavad lapsed, keda Eestis on hinnanguliselt 20 000, ning kogu annetatud raha läheb laste teatripileti ja transpordi tarbeks. Soovime aastaga teatrisse viia vähemalt 10 000 last,» rääkis Aschjem.

Heategevuskampaaniale on õla alla pannud sihtasutus Heategevusfond Aitan Lapsi ja patroon on presidendiproua Evelin Ilves.

«Toidu, riiete ja arstiabi kõrval ootavad vähekindlustatud lapsed positiivseid emotsioone ja kultuurielamusi, millega kaasnevast väljaminekust on kitsikuses elavad pered kahjuks sunnitud esimesena loobuma,» nentis Evelin Ilves. «Usun, et paljude Eesti inimeste ja teatrite koostöös saame selle võimaluse vähemalt osale lastele tagasi tuua.»

Ugala on üks 17 teatrist

Projektiga on liitunud 17 teatrit, kelle hulgas on ka Ugala. Heategevuskampaania avaüritusel käisid lapsi tervitamas Limpa ja Limma Ugala lastelavastusest «Limpa ja mereröövlid».

Ugala turundusjuhi Reigo Rannu sõnul teeb kampaania omapäraseks tõik, et selles on ühendatud mitu komponenti. «Ettevõtmine aitab säästa keskkonda ja väikeste annetuste — kas või ühe-kahe taarapakendi raha — abil kinkida vähekindlustatud perede lastele teatrirõõmu,» rääkis Rannu.

Sihtasutuse Heategevusfond Aitan Lapsi lõi 2009. aastal Norra-Eesti kaubanduskoda koostöös kuningliku Norra saatkonnaga. Möödunud aastal aitas fond Põlva haigla lasteosakonnal soetada meditsiinitehnikat ja haiglamööblit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles