Giidivõistlus lõpeb Mulgimaal Heimtalis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu juba 20. korda peetav üle-eestiline noorgiidide võistlus lõpeb Heimtalis, kuhu on kokku tulnud mitukümmend Eesti parimat noort ekskursioonijuhti.

Konkurssi korraldava Eesti kodu-uurimise seltsi juhatuse liikme Ene Luka kirjeldust mööda on Mulgimaale kogunenud ligikaudu 50 noort giidi ja juhendajat. Siin veedetud aja jooksul pannakse proovile noorte giidioskused ja neile tutvustatakse kohalikku eluolu. Õppereis lõpeb Viljandi pärimusmuusika aida külastusega.

Võistluse eesmärk on arendada noorte esinemise ja iseseisvalt referaadi kirjutamise oskusi. Koolituse lõpetuseks tuleb igal osavõtjal koostada referaat, kus ta valib oma kodukandist marsruudi ja kirjutab selle nii sisuliselt kui tehniliselt lahti. Lisaks marsruudile hinnatakse teekonna ja ühe objekti tutvustamise põhjal noore suulist esinemisoskust.

Üleriigilisi noorgiidide võistlusi on korraldatud 1991. aastast õpilastele vanuses 14—18 aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles