Agentuur kutsub tähtpäeva temperatuuri ennustamise võsitluse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm / Sakala

Keskkonnaagentuur kutsub kõiki loodusesõpradest ilmaennustajaid ennustama Eesti keskmist õhutemperatuuri 24. veebruari kella 12 seisuga.

Oma pakkumised tuleb inimestel vormistada 0,1-kraadise täpsusega ning postitada need riigi ilmateenistuse Facebooki kontole üleskutse alla.

Inimesed saavad oma ennustusi teha 23. veebruari keskpäevani. Täpsemate ennustajate vahel loositakse välja komplekt keskkonnaagentuuri harivaid lauamänge «Ilmaristid». Võitjad ja tulemused tehakse teatavaks riigi ilmateenistuse sotsiaalmeedia kontol esmaspäeval, 26. veebruaril.

Eesti keskmine õhutemperatuur Eesti Vabariigi aastapäeval arvutatakse aritmeetilise keskmisena. Arvesse võetakse 24. veebruari keskpäeva õhutemperatuuri andmed, mis pärinevad üle Eesti 25 ilmajaamast. Need pärinevad Tallinn-Harkust, Heltermaalt, Jõgevalt, Jõhvist, Kihnust, Kundast, Kuusikult, Narvast, Lääne-Nigulast, Pakrilt, Pärnu-Saugast, Ristnast, Roomassaarelt, Ruhnult, Sõrvest, Tartu-Tõraverest, Tiirikojalt, Toomalt, Türilt, Valgast, Viljandist, Vilsandilt, Virtsust, Väike-Maarjast ja Võrust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles