Sõprussuhe hiinlastega jäi esialgu paberile

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daqingi munitsipaalvalitsuse juht Tian Liying eelmise aasta augustis Viljandi maavalitsuses suhteid loomas.
Daqingi munitsipaalvalitsuse juht Tian Liying eelmise aasta augustis Viljandi maavalitsuses suhteid loomas. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Pärast seda, kui Viljandi maavalitsus mullu augustis Hiina linna Daqingiga ametliku sõprussuhte sõlmis, pole sõbrad omavahel rohkem suhelnud.

Toonase kohtumise järel ütles Viljandi maavanem Lembit Kruuse, et maavalitsus mõtleb järele, mis võiks Viljandimaale kauges Kirde-Hiina piirkonnas huvi pakkuda, et asjast siis hiinlastele teada anda.

Nüüd tunnistas Kruuse, et sellest plaanist ei ole siiski midagi välja tulnud.

«Pärast lepingu sõlmimist pole meil rohkem kontakte olnud,» nentis ta. «Hiina esindus lubas meid vastukülaskäigule kutsuda, aga võib-olla oli see öeldud rohkem viisakusest.»

Kruuse põhjendas, et sõpruslepingu algatasid hiinlased ja nõnda on Viljandi maavalitsus jäänud pigem äraootavale seisukohale.

«Küll oleme valmis aitama, kui Viljandimaalt soovib keegi tuge Hiina saatkonnaga suhtlemisel või otsib hiinlastega kontakti,» lausus ta.

Maavanem lisas, et aprilli algul pidi Viljandisse külla tulema üks teine rühm hiinlasi, kuid millegipärast jäi käik ära. Tema kinnitusel oli maavalitsusel nende võõrustamiseks ekskursiooniplaan paika pandud.

Viljandi linnavalitsuse andmeil oli hiinlastele Viljandi-reisi välja pakkunud Eesti kultuuriministeerium. Ka linnavalitsus oli neile päevakava valmis mõelnud. Paraku saabus tol jahedal ja sajusel päeval hiinlaste asemel hoopis teade, et kauged külalised jäävad tulemata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles