Linnajuhid loodavad ehitajate abiga lasteaiasaba kaotada

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Midrimaa lasteaia ehitajatel on esialgu veel käsil lammutustööd. Kahest majast esimene peab valmis saama sügiseks ning teine jõuludeks.
Midrimaa lasteaia ehitajatel on esialgu veel käsil lammutustööd. Kahest majast esimene peab valmis saama sügiseks ning teine jõuludeks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Abilinnapea Ardo Agasilla hinnangul peaks 2012. aasta esimesel poolel koitma päev, kui Viljandis pole enam lasteaiajärjekorda. Praegu on saba aga nii pikk, et kahest uuest rühmast soovijaile ei jätku.

Abilinnapea lootust toidavad remonditööd kahes haridusasutuses. Mai esimesel tööpäeval algas Tehnika tänaval Midrimaa lasteaias suur remont, mis kestab järgmise aasta alguseni. Suve jooksul loodab linn valmis saada kahe lasteaiarühma toad praeguse Kaare kooli ruumides ning kui ka Midrimaal ehitus lõpeb, on Viljandis vähemalt üks lasteaia- ja üks sõimerühm rohkem.

Sada last järjekorras

Viljandi linnavalitsuse haridusameti andmete kohaselt ootasid nädal tagasi Viljandis lasteaiakohta 105 lapse vanemad ning 78 neist soovib oma lapse sõime panna.

Saabuval sügisel on neil selleks lootust vaid juhul, kui mõni eesolija loobub.
Haridusametis lasteaedade teemaga tegeleva Edda Riesenbergi sõnul võib kohti vabaneda juhul, kui mõni pere kolib ära või selgub, et sõime pandud laps sellega ei lepi.

Lahedamaks läheb olukord uue aasta hakul, mil valmivad remondid. Siis alustavad kaks sõimerühma tööd Midrimaa lasteaias ning üks Kaare koolis. Midrimaal tegutsesid sõimerühmad veel kuu aega tagasi, kuid remondi tõttu kitsaks jäänud ruumides on need uue aastani suletud. Kolme rühma mahub kuni 48 last, mida on siiski kahe rühma jagu vähem kui järjekorras ootajaid.

Arvudest hoolimata võib abilinnapea Ardo Agasillal järjekorra kadumisest rääkides õigus olla, sest Edda Riesenbergi sõnul on nii mõnigi lapsevanem oma võsu pannud järjekorda nii-öelda igaks juhuks. Samuti ei pruugi paljudele sobida lasteaia asukoht.

«Meie mure on see, et kesklinnas on vähe lasteaiakohti,» nentis Riesenberg ja tõi näite, et 105-st järjekorras ootavast lapsest 58 tahaks kohta kas kohtumaja taga töötavasse Mesimummu või Maksimarketi vastas asuvasse Krõlli lasteaeda.

Uued kohad Kaare kooli

Kohti tuleb uuest aastast juurde aga Paalalinna. Karlssoni lasteaiast poolesaja meetri kaugusele Kaare kooli ehitatakse septembriks kaks uut rühmaruumi. Esialgu saavad rühmaruumid enda käsutusse need lapsed, kes remondi tõttu Midrimaale ei mahu. 2012. aasta algul avatakse seal aga täiesti uued rühmad.

2. mail alanud Midrimaa lasteaia remont peab lõppema jõuludeks. Selle töö eest maksab linn aktsiaseltsile Pärlin 582 000 eurot ning lisaks kahele majale on töömeestel vaja korda teha lasteaia ümber olevad teed ja valgustid.

Remondi tõttu on lasteaias käivate laste arv vähenenud peaaegu poole võrra. Kui tavaliselt mahub Midrimaa lasteaeda kuni 200 last, siis praegu käib iga päev kohal 100—120 last.

«Rääkisime vanematega ja need, kes võimalikuks pidasid, võtsid lapsed suveks aiast ära,» selgitas Midrimaa juhataja Marika Kissa. Nii Kissa kui Agasild kinnitasid, et kellelegi survet ei avaldatud ning vastutasuks antakse neile vanematele pikem õppemaksuvabastus, kui volikogu on ette näinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles