Uus mess annab koostööle hoogu

Margus Haav
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mess on 17. mail avatud kella 11—14 Viljandi ametitemaja (Vabaduse plats 6) teise korruse saalis
Mess on 17. mail avatud kella 11—14 Viljandi ametitemaja (Vabaduse plats 6) teise korruse saalis Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

17. mail on Viljandis maakonna esimene kodanikuühenduste mess. Messil on veerandsada osalejat.

Viljandimaa on küll tuntud kodanikuühenduste aktiivse tegutsemise poolest, kuid ilmselt tuleb paljudele üllatusena, et neid on siin registreeritud ligi 800.

Üks messi korraldajaid, Viljandimaa arenduskeskuse mittetulundusühingute konsultant Kristi Lõhmus täpsustas, et nimetatud 800 hulka ei kuulu korteri- ja elamuühistud.

«Need on kas piirkonna arendamiseks või mõne sotsiaalse vajaduse täitmiseks kodanikualgatusel loodud mittetulundusühendused,» selgitas ta. «Nii et messil osalev veerandsada on 800-ga võrreldes veel väga väike arv! Tõsi, nende 800 hulgas on ka palju selliseid organisatsioone, mis enam ei tegutse.»

Messi eesmärk on luua kodanikuühiskonna arenguks hea keskkond ning anda teada kodanikuühenduste tegemistest ja rollist. Osalejad tutvustavad oma organisatsiooni, tegevust, tooteid ja teenuseid.

«Kodanikualgatusena tehakse väga huvitavaid ja omanäolisi asju,» kinnitas Lõhmus. «Tihti ei tea ühendused üksteise ettevõtmistest kuigi palju, ehkki saaksid edukalt koostööd teha. Samuti soovime nad nähtavamaks muuta.»

Messil osalejate hulgas on sotsiaalteemadega tegelejaid, nagu Vanakesed, Singel, Kodu ja Nõutuba, külaseltse ja kultuuripärandi hoidjaid ning mitme muu valdkonna esindajaid.

Mess on 17. mail avatud kella 11—14 Viljandis Vabaduse plats 6 teise korruse saalis ning seda korraldavad Viljandimaa arenduskeskus, maavalitsus ning mittetulundusühingud Tipu Looduskool ja Viljandimaa Vabatahtlike Keskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles