Repliik: Aiast ja aia august

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Raba
Rannar Raba Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Vaevalt oskasid Viljandi ühendatud kutsekeskkooli direktor Tarmo Loodus ja talle koolimaja ukse ees suitsetamisega vahele jäänud õpilane Silver Salupalu üle-eelmisel nädalal arvata, et nende põgus konflikt põhjustab üleriigilise tulise diskussiooni pedagoogide õiguste ja koolikorra teemal. Ent just nii see läks.


Ses mõttes on paradoksaalsel kombel isegi hea, et nimetatud intsident Vana-Võidus aset leidis. Kümned meediasse jõudnud emotsionaalsed arvamusavaldused tõestavad, et seda avalikku jutuajamist oli meile hädasti tarvis, sest õpetajate õigused on selgeks vaidlemata ja see on viimastel aastatel tekitanud asjatuid pingeid.



Loodetavasti saavad asjad nüüd klaarimaks. Kahju ainult, et arutellu on muu hulgas jagunud kuhjaga lahmimist ja üksteisest möödarääkimist.


Millegipärast on osal arvajatest raske aru saada, et suitsukoni peopessa surumist või mõnda teist analoogset karistusmeetodit hukka mõistes ei õigustata karvavõrdki koolimaja ukse ees suitsetamist.



Säärast mustvalget järeldust teha on küll mugav ja emotsionaalselt ahvatlev, kuid see ei anna tulemuseks midagi muud peale mõttetu müra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles