PRIA kutsub pindalatoetust küsima

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet (PRIA) alustas 2. mail pindalatoetuste taotluste vastuvõttu, mis kestab 23. maini.

Esimese nädalaga jõudis dokumendid esitada 1985 põllumeest, 14 000 pole selleni veel jõudnud. Hilinejad võivad vajalikke pabereid tuua 15. juunini, kuid siis väheneb toetus ühe protsendi võrra iga üle tähtaja läinud tööpäeva kohta.

Tänavu võib maaharimiseks ja põllukultuuride kasvatamiseks, ohustatud tõugu loomade pidamiseks ja loomade karjatamiseks küsida 12 liiki toetusi. Taotlusi võib esitada nii elektrooniliselt e-PRIA-s kui paberil täidetult maakondlikes teenindusbüroodes ja posti teel.

«Ilm läks ilusaks, inimesed töötavad põllul ja aias ning küllap on see üks põhjus, miks pindalatoetuse taotluse esitamisega ei kiirustata,» tõdes PRIA otsetoetuste osakonna juhataja Andrus Rahnu. «Selle vormistamist ei tohiks siiski jätta viimastele päevadele.»

PRIA maakondlikud teenindusbürood on erandkorras avatud ka laupäeval, 14. mail kella 8.30—15.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles