Viljandi tänavatel valitsesid noored

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi jalgratturite tänavasõidul kogus Markus Paas U-23 ja eliitklassi ratturite ühisel mõõduvõtul punkte kahes esimeses vahefinišis. See andis talle kokkuvõttes viienda ja U-23 klassis neljanda koha.
Viljandi jalgratturite tänavasõidul kogus Markus Paas U-23 ja eliitklassi ratturite ühisel mõõduvõtul punkte kahes esimeses vahefinišis. See andis talle kokkuvõttes viienda ja U-23 klassis neljanda koha. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval Viljandi tänavatel sõidetud Eesti jalgratturite kriteeriumisõidu meistrivõistluste meeste eliit- ja U-23 klassi ühist sõitu valitsesid algusest lõpuni noored. Nende seas mahtusid pildile kaks Viljandi klubi ratturit, Markus Paas ja Mihkel Ronimois.

Ligemale 39-kilomeetrise võidusõidu esimestel ringidel läksid konkurentidel eest neli U-23 klassi meest. Poole võistlusmaani püsis parima viljandimaalasena selles seltskonnas ka Markus Paas. Ta noppis kahest esimesest vahefinišist punkti ning sai seega oma vanusegrupis lõpuprotokolli neljanda tulemuse.

Viljandi rattaklubi treeneri Marek Johansoni seletust mööda ei suutnud meie noormees liidrite tempos püsida koduradade pikkadel tõusudel. «Mäe peal Markusel polnud sellist võimu kui konkurentidel,» lausus ta.

U-23 klassi ratturid Joonas Jõgi, Jörgen Matt ja Siim Jalakas liikusid kolmikuna 16-ringilise sõidu lõpuni ning reastusid samas järjestuses ka sõiduprotokolli. Parima eliitklassi ratturina lõpetas nende järel Caspar Austa, kelle kontole kogunes kolm preemiapunkti.

U-23 arvestuses tuli Markus Paas neljandaks, Mihkel Ronimois viiendaks ning tänavu Saaremaa klubiga Viiking liitunud Sten Sarv kuuendaks.

Viljandi treeneri sõnul tegid siinse rattaklubi sportlased korraliku võistluse, eneseületajaid oli rohkem kui altläinuid. «Ootused polnud ka teab kui suured: mai lõpul on eelis talvel välislaagrites harjutanutel, kuna teised alles koguvad kilomeetreid ja võistluskogemusi,» rääkis Johanson. Tema jutu järgi pole viljandlased ka varem hooaja algul eriti sageli säravaid sähvatusi pakkunud.

Kahe kohaliku U-23 sõitja kõrval tõstis treener esile Josten Vaidemit, kes tegi Viljandis seniste etappide parima tulemuse, lõpetades M-18 mõõduvõtu kaheksandana.

«Päris esikolmikukohata me ei jäänud,» lisas Johanson. 12- ja 10-aastaste poiste ja tüdrukute ühisel viiekilomeetrisel sõidul oli Ilona Tasane tüdrukutest kolmas. Noormeestest jäi Joosep Sankmann siinse rattaklubi parimana selles arvestuses kaheksandaks.

«Veidi kehvalt läks seekord Kristjan Johansonil. Tema start ebaõnnestus. Varem sõidetud etapid andsid põhjust oodata paremat kohta,» lausus noormehe isa ja treener. Kristjan Johanson lõpetas M-14 klassi 10-kilomeetrise sõidu kaheksandana.

Eesti kriteeriumisõidu meistrivõistlused lõpevad eeloleval laupäeval Elvas, kus sõidetakse sarja neljas etapp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles