Ratturid vallutavad linna

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme võib Viljandis näha kõiki praegu Eestis treenivaid paremaid jalgrattureid, kes osalevad kriteeriumisõidu meistrivõistluste kolmandal etapil.
Homme võib Viljandis näha kõiki praegu Eestis treenivaid paremaid jalgrattureid, kes osalevad kriteeriumisõidu meistrivõistluste kolmandal etapil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ehkki Mulgi rattamaraton on lükatud sügisesse ja tavapäraseks saanud kevadine jalgratturite nädalavahetus jääb Viljandis seetõttu ära, sõidetakse pühapäeval kesklinnas ikkagi kriteeriumi.

Eesti kriteeriumisõidu meistrivõistluste kolmandal etapil võib näha kõiki praegu Eestis treenivaid ja sõitvaid paremaid jalgrattureid.

Kell 12 lähevad rajale kõige nooremad ratturid ning kell 12.20 on alla 14-aastaste neidude start. Selles klassis on Viljandi rattaklubi liige Reelika Varblane neljandal kohal. Kell 12.40 startivate 14-aastaste noormeeste arvestuses hoiab siinse rattaklubi kasvandik Kristjan Johanson kahe etapi järel kuuendat kohta.

Teine võistlusklass, kus viljandlased võivad loota oma sportlaste edule, lähetatakse teele viimasena, kell 15.50. Koos eliitklassi ratturitega lähevad rajale alla 23-aastased sportlased, kelle seas Mihkel Ronimois hoiab viiendat, Markus Paas kuuendat ja Sten Sarv seitsmendat kohta.

Keskpäeval algaval võistlusel on kavas koguni kaheksa starti. Kui kuues klassis sõidetakse vanalinna mõõdetud 1,25 kilomeetri pikkusel ringil, siis kaks viimast starti viivad juuniorid ja täiskasvanud ratturid ka järveäärsele Ranna puiesteele, nii et ringi pikkus on veidi üle kolme kilomeetri.

Stardi- ja finišikohad on Vabaduse platsil. Eliitklassis asub stardijoonele paarkümmend ratturit, kelle hulgas on ka eelmise etapi võitnud ja kevadel peamiselt Aasias sõitnud Mart Ojavee ning Erki Pütsep.

Kriteeriumivõistluste eripära seisneb selles, et sõidetakse ühel lühikesel ringil ning esimesed saavad iga kolmanda ringi järel punkte. Lõpuks need liidetakse ning võitjaks ei pruugi tulla esimesena lõpujoone ületanud rattur, vaid see, kes on olnud võistluse vältel vahefinišites aktiivseim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles