Mulgimaale tehakse pealinnas reklaami

Margus Haav
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mulgid korraldavad Tallinnas Ülemiste keskuses Mulgimaa kuu, et tutvustada tallinlastele oma kodukanti kui väga head elamis- ja suvituskohta.

Antakse põhjalik ülevaade selle maanurga ajaloost, elanikest, ettevõtetest, seltsidest ja ühingutest, sündmustest ning elukeskkonnast.

Ülemiste kaubanduskeskuses käib päevas keskmiselt 15 000 inimest ja see on kindlasti kõige suurem sihtrühm, kellele Mulgimaad on kunagi tutvustatud.

«Idee sai alguse tänu Siim Kabritsale, kes on Ülemistes mitu aastat maasikafestivali korraldanud,» rääkis projekti juhtiv Aivo Ülper. «Mulgid on väljas olnud turismimessidel, kuid nii suurt ühist turundus- ja reklaamiüritust pole nad kindlasti varem ette võtnud.»

Kuu aja vältel on avatud Mulgimaad tutvustav näitus, korraldatakse õnneloos, esinevad tantsijad, lauljad ja näiteringid ning oma kaupu pakuvad piirkonna ettevõtted ja käsitöölised. Lisaks on esindatud turismiinfopunktid, kinnisvarabürood ja omavalitsused, kes annavad ülevaate elamis- ja puhkamisvõimalustest Mulgimaal.

«Kaubanduskeskus sai valitud sellepärast, et seal käib palju inimesi,» rääkis ennast hobimulgiks kutsuv Kristel Habakukk. «Peamine sõnum ongi kutsuda inimesi Mulgimaale ja tutvustada seda piirkonda.»

Viljandi maavalitsuse arenguosakonna juhataja Tõnis Kortsu hinnangul on kaubanduskeskuses kampaaniat teha igati ajakohane.

«Kaubanduskeskused muutuvad Euroopas ja kogu maailmas omaette vaba aja veetmise keskusteks, kuhu tullakse aega ja raha kulutama ning ka uut infot vastu võtma,» rääkis Korts. «Arvan, et mulgid näitavad ajale vastavat taset, ja olen kindel, et kui üritus korralikult läbi mõelda ja kindel sõnum edastada, toob see edu.»

Mulgimaa kuu algab Ülemistes 4. juunil ning lõpeb 2. ja 3. juulil maasikafestivaliga, mis on samuti Mulgimaaga seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles