Prokuratuur saatis kohtusse arvatavad kindlustuskelmid

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maakohtu Viljandi kohtumaja.
Tartu maakohtu Viljandi kohtumaja. Foto: Elmo Riig / Sakala

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse nelja 35—46-aastast meest kindlustuskelmuses.

Ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina teatel alustasid Lõuna prefektuuri politseinikud võimaliku kindlustuskelmuse uurimiseks kriminaalmenetlust eelmisel aastal kindlustusfirmalt laekunud avalduse põhjal. Nüüd on kohtueelne menetlus lõpule viidud ning kriminaalasi saadetud kohtusse.

Süüdistuse kohaselt korraldasid neli meest eelmise aasta veebruaris Viljandimaal Suure-Jaani vallas liiklusõnnetuse, mille tagajärjel üks sõidukitest sõitis teelt välja vastu puud ning teine lumevalli.

«Enne liiklusõnnetuse toimumist jagasid süüdistatavad omavahel rollid ära: kes korraldab avariid, kes jälgib eemalt, kas ristmikule läheneb võõraid sõidukeid,» kommenteeris süüdistust ringkonnaprokurör Külli Saks.

Pärast liiklusõnnetuse korraldamist täideti kohapeal vajalikke dokumente ning järgmisel päeval pöördus teelt välja sõitnud maasturi kasutaja Tallinnas asuvasse kindlustusfirmasse eesmärgiga välja petta ligi 40 000-eurone kindlustushüvitis.
Prokuröri sõnul olid maasturi vigastused niivõrd suured, et kindlustusfirma otsustas sõidukit mitte taastada. Materjalide detailsel kontrollimisel tekkis aga kindlustuskelmuse kahtlus, mille tõttu jäi kindlustushüvitis välja maksmata.

«Kohtueelse menetluse käigus tuvastati, et sama maastur on osalenud varem liiklusõnnetuses, milles sai oluliselt vigastada,» sõnas ringkonnaprokurör Külli Saks.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viis läbi majanduskuritegude talitus.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles