Ellips kutsub juubeli puhul kontserdile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lions-klubi Viljandi Ellipsisse kuuluvad naised eri elualadelt, kes on kõik valmis heategevuseks.
Lions-klubi Viljandi Ellipsisse kuuluvad naised eri elualadelt, kes on kõik valmis heategevuseks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Hiljuti kümneaastaseks saanud Lions-klubi Viljandi Ellips korraldab laupäeval heategevusliku kontserdi, millelt saadav tulu läheb emata kasvavate laste toetuseks.

Laupäeval kell 15 Viljandi pärimusmuusika keskuses algava kontserdiga, mis leiab aset koostöös Muusika Viljandi Bürooga, tahab naisteklubi aidata asenduskodus kasvavaid ning sealt ellu astuvaid lapsi. Ühtlasi soovivad ettevõtlikud naised propageerida heategevuslikku mõtlemist ning tutvustada enda kümne aasta tegemisi.

Suur osa esinejatest on Viljandi lauljad ja muusikud, külalisena astub üles Uku Suviste. Kõik nad annavad oma osa heategevusse. Muusika vahele põimitud intervjuudes jagavad oma mõtteid ja emotsioone asenduskodu lapsed.

«Kutsume kõiki inimesi oma panust andma,» sõnas Lions-klubi Viljandi Ellips president Piret Põlme.

Tema sõnul pole see naisteklubile esimene kord säärast üritust korraldada. Varem on klubi organiseerinud emadepäeva kontserdi koos Sakala meeskooriga. Kontserdiga on tähistatud ka isadepäeva, siis oli abiks Viljandi muusikakool. Kõigi nende ürituste tulu on läinud vanemateta laste elluastumise toetamiseks.

Sama eesmärki on täitnud salongiõhtud, kus on kõnelnud Viive Ernesaks, Hardo Aasmäe, Maire Aunaste, Epp ja Justin Petrone ning teisedki.

Suurem ettevõtmine on iga-aastane Eesti piirkonna Lions-klubide teatripäev, mida korraldatakse koos Ugala teatriga. 2007. aasta kevadel leidis Viljandis aset Eesti Lions-klubide heategevuslik ball, mille tuludega toetati Maarja küla Eesti maja ehitust.

Viljandi Ellipsi naised on müünud üritustel raamatuid ja talismane ning korraldanud loteriisid. Anttila kaupluses on väljas annetuste kogumise kera.

Paljust on puudus

Naisteklubi heategevuskomisjoni liikme Eve Hinrikuse sõnul toetab Viljandi Ellips asenduskodust ellu astuvaid lapsi juba 2004. aastast. See on klubi peamine eesmärk, mille kõrval tuleb ette ka väiksemaid ettevõtmisi.

Igal aastal on Ellipsi naised enda kanda võtnud ühe või kahe peatselt asenduskodust lahkuva noore abistamise. Muidugi peavad nad ka ise aktiivselt tegutsema ja olema valmis koostööks. Eelmisel ja sel aastal on klubi hoole all kaks tublit noort, kes lõpetavad kooli ning soovivad minna kõrgharidust omandama.

«Praegune aeg on kõigile raske, kuid eriti raske on see lastekodust tulnud lastele,» nentis heategevuskomisjoni liige Sirje Peterson. «Kui tavalisest perest tulnud noorel on vanemad, vanavanemad ja sugulased, siis nendel sellist sotsiaalset võrgustikku ei ole. Meie püüamegi seda rolli täita.»

Eve Hinrikuse tõdemust mööda on klubi liikmed pidanud sageli kokku puutuma arvamusega, et lastekodulapsed on ülehoitud. «Tegelikult see nii ei ole,» nentis ta. Kuigi riik katab kooli lõpetamiseni laste põhivajadused, jääb neil paljust vajalikust puudu. Naisteklubi on maksnud näiteks autokooli ja sõidutundide eest, mis on avardanud noorte tööleidmise võimalusi. Klubi on aidanud elluastujatel leida töö- ja elukohta ning muretsenud kaduma läinud dokumentide asemele uusi.

Teevad suuremat tutvust

Et toetust pälvivaid lapsi rohkem tundma õppida, on Viljandi Ellipsi liikmed tänavu neil varasemast rohkem külas käinud.

Naised on enda hoole alla võtnud Viiratsi asenduskodu Mäepere lapsed, kelle juures nad on käinud pühade ja sünnipäevade ajal ning muudelgi hetkedel.

«Soovime, et lapsed oleksid meiega avatud ning julgeksid oma mõtetest ja soovidest rääkida. Siis oskame neid edaspidi paremini aidata,» selgitas Piret Põlme.

Ühe asenduskodu noore saadab Viljandi Ellips tänavu vahetuse korras Taani, kus on Lions-klubide rahvusvaheline laager. Noormees saab arendada oma võõrkeeleoskust ning laiendada silmaringi. Vastutasuks tuleb Viljandi naistel võõrustada ühte välismaalt tulnud noort, kes osaleb Eesti Lions-laagris.

Kümne aasta jooksul on Viljandi Ellips ellu viinud teisigi heategevusprojekte. Nad on toetanud laste- ja noortekollektiive, kunstikooli ning Viljandi pimedate ühingut. Oma liikmete tarbeks on naised korraldanud spordi- ja pereüritusi ning kohtumisi teiste klubidega.

Piret Põlme sõnul kuulub Lions-klubi Viljandi Ellipsisse 26 naist eri elualadelt ning nad kõik on valmis heategevuseks.

«Täname kõiki eraisikuid ja firmasid, kes on kümne aasta jooksul meid toetanud, meie üritustel käinud ja neid korraldada aidanud,» lausus klubi president.

Lions-klubi Viljandi Ellips asutati 2001. aasta 30. aprillil.

ESINEJAD

Emadepäeva kontserdil on palju esinejaid.
• Kirevas programmis astuvad lavale Hedvig Hanson, Andre Maaker, Jaak Tuksam, Margus Põldsepp koos ansambliga Tuulepuu, Viva la Musica noored talendid ja teised.
• Kontserdi erikülalised on Uku Suviste ja eesti-armeenia muusika ansambel Dvin.
Alllikas: korraldajad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles