NÄDALA TABATU. Purjus, aga see-eest riiakas

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Joobes autojuht on kurjast isegi siis, kui ta sõidab kõrvalisel teel tagasihoidliku kiirusega ja proovib olla nii korrektne liikleja, kui vähegi suudab. Püüd mitte silma hakata ei mõjuta tema reaktsioonikiirust, koordinatsiooni ega otsustusvõimet vähimalgi määral, ent just ebaadekvaatsus muudabki roolijoodikud ohtlikuks.

Siiski on purjus, aga rahumeelne inimene palju parem kui joogisena agressiivseks muutuv mees või naine. Nii on ka joobes juhtidel mõnes mõttes vahe sees: üks võib olla veel hullem kui teine.

Inimene, kes hakkab purjuspäi autot roolides teist juhti jälitama ja sihilikult pimestama, sest too unustas õigel hetkel kaugtuled maha võtta, kuulub säärasesse kontingenti, kelle politsei peaks igal juhul rajalt maha võtma. Õnneks nii kolmapäeva õhtul Leie tankla juures ka läks, sest jälitaja küüsi sattunud mees kutsus abi. Aurune roolikeeraja puhus välja väärteomenetlust vääriva näidu ja viidi kainenema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles