Uued linna- ja vallavalitsused ei sünni korraga

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värskeim ühinemise kogemus on Viljandi vallal, mis tekkis nelja valla ühinemisel neli aastat tagasi ja paisub nüüd veel kahe valla võrra. Vallamaja jääb endiselt Viljandi linna.
Värskeim ühinemise kogemus on Viljandi vallal, mis tekkis nelja valla ühinemisel neli aastat tagasi ja paisub nüüd veel kahe valla võrra. Vallamaja jääb endiselt Viljandi linna. Foto: Marko Saarm

Pärast valimisi läheb mitu päeva, enne kui sünnivad esimesed uued omavalitsused.

Rahandusministeeriumi avalike suhete osakonna peaspetsialist Karel Hanni ütles, et valimistulemused kinnitab iga omavalitsuse ehk senise linna või valla valimiskomisjon.

«Küll peab valimiskomisjon valimistulemuste kinnitamisega ootama vähemalt kolm päeva, sest see aeg on mõeldud tulemuste võimalikuks vaidlustamiseks,» lausus ta. «Kui kõik läheb hästi ja keegi tulemusi ei vaidlusta, saab komisjon need kõige varem kinnitada 19. oktoobril.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles