Politsei uurib Viljandimaal hääle ostmise juhtumit

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Politsei sai eelmisel nädalal ühest Viljandimaa omavalitsustest vihje, justkui oleks üks valimistel kandideerija ostnud vähemalt ühelt valijalt enda toetuseks hääle. Et politsei alles tegeleb info kogumisega, ei avaldata veel piirkonda ega kandidaati, kes on juhtunuga seotud.

Viljandi politseijaoskonna piirkonnavanem Meelis Lill selgitas, et korrakaitsjad said vihje, justkui ostnuks üks kandideerinu kogukonna liikmelt meelehea eest hääle. Muid valimistega seotud rikkumisi Viljandimaal tuvastatud ei ole. Küll aga tuletas Lill meelde, et politsei suhtub häälte ostmise vihjetesse tõsiselt ning kõiki neid kontrollitakse. 

Karistusseadustiku järgi rikutakse valimisvabadust, kui inimesel takistatakse valida või olla valitud, samuti ka vara või muu soodustuse lubamise või andmise eest eesmärgiga mõjutada teda mitte teostama oma valimis- või hääletamisõigust või teostama seda teatud valiku kasuks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles