Vanade villade vahele on plaanis rajada liftiga kortermaja (3)

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naabrite seas suurt poleemikat tekitanud Oru tänav 21a krundi ehitamiseks on TPMM nüüdseks loa saanud.
Naabrite seas suurt poleemikat tekitanud Oru tänav 21a krundi ehitamiseks on TPMM nüüdseks loa saanud. Foto: KAOS Arhitektid

Esmaspäeval kinnitas Viljandi linnavalitsus osaühingu KAOS Arhitektid koostatud kortrermaja projekti ning andis ühtlasi ehitusloa selle püstipanemiseks järvevaatega Oru tänav 21a krundile.

See on mõne aasta eest Maaelu Edendamise Sihtasutuse (MES) bürooks renoveeritud Nemwalzi villa naaberkrunt Trepimäe nõlval. MES-i töötajad polnud enne eilset kuulnud, et nende töökoha kõrvale plaanitakse ehitada kortermaja. Kui kolm aastat tagasi pealinnast Viljandisse kolitud MES-i hoone renoveeriti nii väljast kui seest ajastutruult, siis naabriks saavad nad tänapäevase elamu. Ümbruses on teisigi hoopis teise stiiliga ja teisest ajastust pärit maju.

Linna peaarhitekt Olav Remmelkoor ütles, et tegemist on muinsuskaitsealaga, kuhu on tehtud planeering umbes neli aastat tagasi ehk samal ajal, kui korrastati MES-i maja. Remmelkoore sõnul oli algul üks suur krunt, millest tehti kolm väiksemat. Alumine krunt jäi peaarhitekti sõnul õnneks MES-i käsutusse. «Ma ütlen «õnneks», sest muidu oleks pandud villale järve poolt üks maja ette,» selgitas ta. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles