Koledast majatagusest sai kaunis sisehoov

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline on hoov praegu.
Selline on hoov praegu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsus võrdles esmaspäeval fotodelt, kuidas vanalinna räämas tagahoov on paari aastaga muudetud kenaks kivisillutisega siseõueks, ja premeeris töö tegijaid 10 000 krooniga.


Auhind läks ühistule Munga, mida linnavalitsuse arhitektuuriametis muinsuskaitse teemaga tegelev spetsialist Monika Rauba seab teistele eeskujuks. «Ühistu elanikud on viimastel aastatel jõudumööda oma kodusid korrastanud,» leidis ta.



Munga, Pika ja Kauba tänava vahel asuva maja ühistu asjaajaja Rita Pomberi sõnul korrastati hoovi peaaegu kaks aastat. «Ühistu loodi 2006. aasta lõpul ning praeguseks oleme suutnud korda teha katuse, taastada koridoride aknad ja uksed ning teinud elektri- ja kanalisatsioonitöid,» loetles Pomber. Järge ootab fassaadi korrastamine.



Hoones on 19 korterit ja kaks äriruumi. Pomberi selgitusel tahavad 18 omanikku väga maja korda teha ning kolm omanikku pole suurtest ehitustöödest eriti huvitatud.



«Enamik tuleb ettevõtmistega siiski kohe kaasa,» rõõmustas Pomber. «Viljandi vanalinn on super hea elukoht ja seepärast me oma ümbrust korda teha tahamegi.»



Päris eraldi preemiat tublidele restauraatoritele linnal pole, kuid hea töö tunnustamiseks leiti raha sellest summast, millega linn toetab vanade majade taastajaid. Igal kevadel valib linnavalitsus välja need majad, mille täielikku või osalist taastamist rahaga aidata, aga kui töö jääb tegemata või on tehtud lohakalt, jätab linn toetuse välja maksmata.



Ka tänavu leidus selliseid, kellele lubatud raha maksta ei saanud, ning see summa kuluski preemiaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles