Punane kukk ajas kanad metsa ja jättis loomad lageda taeva alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeva pärastlõunal, kui Kolga-Jaani vallas Laashoones elav Marje Saksniit hakkas autoga Põltsamaale sõitma, haukus koer Pontšik nii, nagu ta kunagi varem haukunud polnud, ja lapsed pidid koera kinni hoidma, et ema autoga liikuma pääseks.

Nagu mõni hetk hiljem selgus, haukus Pontšik asja pärast. Nimelt märkasid lapsed, et puukuuri katus suitseb ja sellest lendab sädemeid. Ema jõudis mõnikümmend meetrit sõita, kui nägi lapsi kätega vehkimas ja karjumas. Sel ajal, kui lapsed üritasid omal jõul puukuuri kustutama hakata, helistas Marje Saksniit häirekeskusesse.

Turvakuuri talu, kus perekond Saksniit elab, asub parajas džunglis: Alam-Pedja looduskaitsealal Põltsamaa jõe ääres, kust lähima bussipeatuseni on umbes neli kilomeetrit. Esimesena jõudsid sündmuskohale koduses valves olevad Kolga-Jaani vabatahtlikud päästjad. Saksniit ütles, et tänu neile jäi ka elumaja tulest puutumata, sest mehed kastsid hoone veega üle. Lisaks tulid päästjad Viljandist ja Elvast ning kustutustööd kestsid südaööni.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles