Saksa politsei tabas teisegi arvatava tapja

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vähem kui ööpäev pärast Viljandi taksojuhi mõrvas kahtlustatava tabamist ühes Saksamaa väikelinnas said saksa politseinikud kätte ka teise kahtlusaluse.


Kolmapäeva hilisõhtul tabasid Brandenburgi liidumaa politseinikud Gubenis 29-aastase Viktor Kabanovi, kes üritas pimeduse varjus ärandada BMW-d. Temaga koos olnud 24-aastasel Andrei Karanetsil õnnestus põgeneda.

Uudisteportaali Niederlausitz-Aktuell teatel alustas politsei seejärel 20 000 elanikuga Gubeni ümbruses intensiivseid otsinguid ning jagas ajakirjanduse kaudu avalikkusele teavet Karanetsi ja tema käes oleva Škoda Superbi kohta.

Neljapäeval kell 17.15 sai politsei ühelt inimeselt teate, et Škoda võib seista ühe Gubeni kaubanduskeskuse parklas.

Kohale tõtanud politseinikud märkasid peagi auto lähedal jalgsi liikuvat Karanetsi ja võtsid ta kinni. Nii Kabanov kui Karanets on praegu Cottbusi vanglas. Tapetud Viljandi taksojuhile Jüri Heinsoole kuulunud auto seisab politsei valve all olevas parklas.

Lähiajal esitab prokuratuur Saksamaale dokumendid, mille alusel hakatakse menetlema kinnipeetud isikute Eestile loovutamist.

Mõlemat meest kahtlustatakse mõrvas röövimise või omakasu motiivil ning seadus näeb sellise kuriteo eest süüdimõistmise korral ette 8—20-aastase või eluaegse vangistuse. «Tegemist on esialgse kahtlustusega, mis menetluse käigus võib muutuda,» kommenteeris prokurör Marja-Liina Talimaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles