Kes lauluga sõuab, see kaugele jõuab

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaur Kuslap
Kaur Kuslap Foto: Kristi Markov

Kümmekond aastat tagasi käis Kaur Kuslapi nimi meediast läbi seoses bändiga lack of Eoins, mis pani 2008. aastal kinni Eesti garaažibändide võistluse «Coca-Cola Soundwave» ja sai tänu sellele eetriaega MTV-s. Möödunud nädalavahetusel teenis ta USA-s Sarasotas sõudmise maailmameistrivõistlustel neljapaadis oma elu esimese tiitlivõistluste medali. 

Just muusika ja sport on need kaks asja, mille vahel on kauaoodatud saavutuseni jõudnud Kuslap ennast noorest peale jaganud. 15 aastat tagasi tema esimeseks treeneriks saanud Ruth Vaar meenutab, et kui oma teist õpilast Kaspar Taimsood tuli tal kogu aeg mööda linna taga ajada, siis Kaur Kuslapil oli teine suur armastus – kitarr. «Pidin terve tema lapsepõlve vaatama, et ta saaks oma kitarrimängud mängitud ja trennid tehtud.»

See, mis tunne valdas Ruth Vaari siis, kui kaks tema poissi möödunud laupäeval neljases paadis kolmandana üle finišijoone libisesid, oli tema enda sõnul hull: kaasnesid pisarad ja külmavärinad. Kui Kaspari puhul polnud medal enam üllatav, siis erilist rõõmu pakkuski just see, et ka Kaur lõpuks medalimeeste rivvi pääses. «Mulle on laekunud seekord isegi rohkem õnnitlusi kui mullu, mil neljapaat saabus Rio olümpiamängudelt sama karva medaliga,» nentis Vaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles