Konstantin Päts tegi Eesti vanimale kandidaadile pai

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle poole sajandi kaubanduses tegutsenud Karl Luht on endiselt tegus ettevõtja ja tal pole mõttessegi tulnud pillid kokku pakkida ja pensionile minna.
Üle poole sajandi kaubanduses tegutsenud Karl Luht on endiselt tegus ettevõtja ja tal pole mõttessegi tulnud pillid kokku pakkida ja pensionile minna. Foto: Marko Saarm

Küllap ei leidu tänavustel kohalikel valimistel rohkem kandidaate, kes võiks meenutada, kuidas president Päts tal pead silitas. Justkui sellest veel vähe – 94-aastane Karl Luht on vanim Viljandi volikokku püüdlev kandidaat, kes tegutseb endist viisi oma kaupluses.

«Kui linna tegemistest saab osa võtta, siis miks mitte,» sõnas Isamaa ja Res Publica Liidu nimekirjas kandideeriv Luht kärmelt küsimuse peale, miks ta volikokku tikub. «Juba kooliajal tahtsin olla näidendites, samal ajal kui mõni üldse ei soovinud. See on vaim vist.»

Müts maha ja kummardus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles