Rahvusvahelist kirge tekitanud taies kaob (1)

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmalt soomlase loodud ja pärast eestlase täiendatud teos Vilma seinal kaob valge värvi alla. Ülevõõpamist alustati laupäeval.
Esmalt soomlase loodud ja pärast eestlase täiendatud teos Vilma seinal kaob valge värvi alla. Ülevõõpamist alustati laupäeval. Foto: Marko Saarm

Viimase aja kõige kirglikum kunstitöö tuli Viljandis ilmale augusti lõpus soomlase käe läbi, muutus eestlase sekkumise järel ning pärast soomlase kurjustamist kaob nüüd sootuks.

Nagu Sakala on kirjutanud, kattis Soome kunstnik Jaakko Rönkkö Viljandi kultuuriakadeemiale kuuluva endise Vilma tootmishoone seina söejoonistusega. See pidas vastu veidi rohkem kui nädala, misjärel asus soomlase nägemust värviga üle kujundama Eesti kunstimees varjunimega Pintsel.

Kui uudis töö täiendamisest Jaakko Rönkköni jõudis, sai ta pahaseks ning saatis kunstikuu korraldajatele kirja. Asi päädis sellega, et läinud laupäeval asuti kunstikuu korraldajate eestvedamisel seina valgeks võõpama. Kogu tööd veel ära teha ei jõutud ning pühapäeval tehti paus.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles