Tudengite dessant Mustlasse lõppes kunstikooli seinal

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise supergraafika teose kandsid Tartu kõrgema kunstikooli tudengid Tarvastu muusika- ja kunstikooli seinale.
Sellise supergraafika teose kandsid Tartu kõrgema kunstikooli tudengid Tarvastu muusika- ja kunstikooli seinale. Foto: Alar Karu

Sel suvel on Mustla alevis pälvinud tähelepanu Tartu kõrgema kunstikooli ja Tarvastu valla koostööprojekt, mille tulemusena on räämas paigad kauniks muudetud. Ettevõtmise lõppakordina sündis neljapäeval maaling Tarvastu muusika- ja kunstikooli majale.

Maali kontuurjooned kanti seinale kolmapäeva õhtupimeduses grafoprojektoriga. Neljapäevaks jäi maalimistöö, millega olid ametis kaks õpetajat ja neli tudengit.

Tartu kõrgema kunstikooli maalingute osakonna juhataja professor Heli Tuksami sõnutsi kulus umbes viie meetri kõrgusele maalile kolme liitri jagu fassaadivärve. Pildil on kujutatud eri pillidel musitseerivaid noori, allosas on palju pliiatseid ja värve. «Fassaadivärvid on kestvad, kannatavad ilmastikutingimusi. Enne laguneb aluspind kui maal ise,» sõnas Heli Tuksam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles