Koolinoortelt oodatakse lennukaid tulevikuideid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Integratsiooni Sihtasutus koos haridus- ja teadusministeeriumiga kuulutab välja kodanikupäevale pühendatud esseevõistluse. Osalema oodatakse üldhariduskoolide VII–XII klasside ja kutseõppeasutuste õpilasi.

Esseevõistlusega innustatakse noori avaldama mõtteid selle kohta, kuidas paistab nende silmis Eesti Vabariik ja selle tulevik. Noortel on võimalik valida kahe teema vahel:

  • «Mida ja miks tahaksin kinkida Eestile 100. sünnipäevaks?»
  • «Millist äppi kasutaksin Eesti Vabariigi arendajana tulevikus»

Integratsiooni Sihtasutuse juhataja Irene Käosaar kutsub Eesti koolide ühiskonnaõpetuse õpetajaid algatusega kaasa tulema ning õhutama noori kirjutama julgeid, rutiinivabu ja elava mõttelennuga esseesid.

«Olen kindel, et noored suudavad meid oma ideedega üllatada, kirjeldades oma visiooni sellest, mis suunas vajaks Eesti arendamist ning milliseks võiks kujundada meid ümbritseva keskkonna tulevikus,» lausus Käosaar.

Esseede esitamise tähtaeg on 13. oktoober. Tänavusi edukamaid kirjutajaid tunnustatakse 28. novembril Mustpeade majas ja riigikogu istungitesaalis. Parimatest parimaid esseekirjutajaid auhinnatakse kolmes vanuserühmas: üldhariduskoolide VII–IX klassi õpilased, üldhariduskoolide X–XII klassi õpilased ning kutseõppeasutuste õpilased. Ühtekokku tunnustatakse 100 parimat esseekirjutajat ning ka õpetajatele pannakse välja eripreemiad.

Sel aastal seitsmendat korda teoks saav esseevõistlus on pühendatud Eesti Vabariigi kodanikupäevale, mida tähistatakse 26. novembril. Päevaga soovitakse teadvustada Eesti kodanikuks olemist, sellega kaasnevat uhkus- ja autunnet ning kodanikuks olemise õigusi ja kohustusi. Eestis tähistatakse kodanikupäeva 1998. aastast.

Konkursil osalemiseks tuleb esitada kuni kahe lehekülje pikkune (umbes 3600 tähemärki) essee, kasutades Times New Roman fonti kirja suurusega 12, reavahega 1,5. Essee tuleb kirjutada eesti keeles.

Kirjutis oodatakse Integratsiooni Sihtasutuse e-posti aadressil essee@integratsioon.ee.  Tööle tuleb lisada autori nimi, kooli nimi, klassi või rühma number, kontakttelefon ja oma e-posti aadress.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles