Olustveres pakuti mekkimiseks kõike alates purki pandud gripihirmust kuni männikäbimoosini

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Olustvere käis täna tuhandeid inimesi, et saada osa hoidisemessist ja kohaliku toidu laadast. Tegevust jagus kõigile: samal ajal, kui lapsed õues põhupallide otsas mürasid, päris kombainidega sõitsid või kopaga kaevasid, käis sees vilgas degusteerimine.

Väljas oli ka laste kokakooli nime kandev telk, kus Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õpetaja Elli Vendla andis fruktodisaini näpunäiteid. Ta õpetas seda, kuidas teha juur- ja puuviljadest lilli ja liblikaid. «See on minu hobi ja kirg ja niinimetatud pensionisammas,» ütles naerdes naine, kellele oli isegi Saksamaal messil käies tööd pakutud.

See on Vendla sõnul niisugune töö, mida võib teha ööpäev läbi ja olla seejuures söömata. Naise salaunistus on anda välja oma raamat, kus õpetab ka teisi tegema nii ilusaid puu- ja köögivilju, mida ei raatsi süüagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles