Spordiraha ajas erakonnakaaslased tülli (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2 × Marko Saarm
Linnavalitsuse liige, Viljandi lauatenniseklubi eestvedaja Peeter Allikoja (vasakul) peab jalgpallurite soovi senisest enam toetusraha saada ebaväärikaks. Jalgpalliklubis treeningutel käiva poja isana näeb Rain Hüva, et jalgpalluritele tehakse teistega võrreldes vähem toetusraha andes selgelt liiga.
2 × Marko Saarm Linnavalitsuse liige, Viljandi lauatenniseklubi eestvedaja Peeter Allikoja (vasakul) peab jalgpallurite soovi senisest enam toetusraha saada ebaväärikaks. Jalgpalliklubis treeningutel käiva poja isana näeb Rain Hüva, et jalgpalluritele tehakse teistega võrreldes vähem toetusraha andes selgelt liiga. Foto: Marko Saarm

Viljandi noortespordi rahastamise küsimus ajas paar nädalat enne valimisi tülli kaks Reformierakonna nimekirjas kõrvuti volikokku kandideerivat meest. Erakonna esinumbri hinnangul on erimeelsused täiesti normaalne nähtus.

Kogu vaidluse põhjuseks on Viljandi suurimaks spordiklubiks paisunud jalgpalliklubi ja seeläbi kogu linna noortespordi rahastamine. Jalgpallitreeningutel käiva lapse vanemana tegi Rain Hüva talvel arvutusi, mis näitavad selgelt, kuidas linnavalitsus annab jalgpalluritele ühe lapse kohta tunduvalt vähem raha kui teistele spordialadele.

Nii sai mittetulundusühing Viljandi Tulevikujalgpalli Klubi linnalt ühe treeningul käiva poisi kohta pisut üle 100 euro aastas. Spordikoolil oli samas toetusraha rohkem kui 400 eurot lapse kohta. Kevadel läksid jalgpalliklubi esindajad linnavalitsusse palvega saada toetusraha juurde ning muuta noortespordi rahastamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles