Poole tunniga läks kaubaks terve laada kraam

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Paalalinna koolis peeti täna üle pika aja sügislaata. Pooletunnise kauplemisaja jooksul oli aula pungil inimesi, kes ostsid pisikeste müüjate lettidelt mõnekümne sendiga suupoolist alates muffinitest ja vahvlitest kuni piparkookideni välja.

Müüjate hulgas oli ka suuremaid tüdrukuid, kes pakkusid suisa sušit. Direktor Aavo Palo oli platsis pallimänguga: õpilased said endale pallid, millega plekist topse visata, ning kui käsi oli täpne, ootasid auhinnaks kommid. 

Üks kolmanda klassi poiss müüs aga seepe. Ta teadis täpselt rääkida, kust saab seebimassi tellida ning kuidas seda tuleb keeta ja siis silikoonvormidesse valada. Tema enda lemmikud olid Käsna-Kalle-kujulised seebid, kuid oli ka südame-, öökulli- või kassikujulisi. Tõsi küll, ega pikemaks lobisemiseks aega olnudki, sest kohe laada esimestel minutitel täitus tema letiesine kooliõdedega, kes endale loomakujulisi seebikesi ostsid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles