Puhkuste ajal sisseseatud hambaravihüvitis on jõudnud vähesteni

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terve Viljandimaa peale on täiskasvanute hambaravihüvitise lepingu sõlminud kabinette sama palju kui Põltsamaal ehk kolm. Pildil olev kabinet avati Kolga-Jaani sotsiaalkeskuses kuus aastat tagasi.
Terve Viljandimaa peale on täiskasvanute hambaravihüvitise lepingu sõlminud kabinette sama palju kui Põltsamaal ehk kolm. Pildil olev kabinet avati Kolga-Jaani sotsiaalkeskuses kuus aastat tagasi. Foto: Elmo Riig

​Haigekassa andmetel on 1. juulist kehtima hakanud hambaravihüvitist kasutanud Viljandimaal vaid sadakond inimest. Tegelikult on nende arv mõnesaja võrra suurem, sest näiteks Mustlas asuv lepingupartner on registreeritud Tartusse ja tema statistika kajastub seal.

Mustlas, Kanepis ja Tartus osaühingu Blendent kliinikut juhtiv Meeli Tafenau ütles, et Mustla kabinetis on kahe ja poole kuu jooksul hambaravihüvitist kasutanud ligi nelisada inimest ning selleks on kulunud üle 13 000 euro. Samas on see vaid piisk meres. Kogu Eestis on käinud riigi toel hambaarstil ligi 24 000 inimest, aga toetust saada oleks võimalik 959 000 inimesel. Tafenau sõnul on mõjutajaks kindlasti see, et uus süsteem käivitus keset suve.

Jutt käib 30 eurost, mille saamise õigus on 1. juulist kõigil ravikindlustusega täiskasvanutel. Pensionäridel, rasedatel ja alla aastaste lastega kodus olevatel emadel tõusis hüvitis, mida Viljandimaal saab kasutada vaid kolmes hambaravikabinetis, 85 euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles