Juhtkiri. Vallad käendajad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Kui õppelaenud Eestis kanda kinnitasid, astus nii mõnigi kord pangauksest sisse kolm tudengit korraga. Kõigepealt käendasid esimene ja teine kolmandat, siis teine ja kolmas esimest ning lõpuks esimene ja kolmas teist. Kui palju pank sellisest ringkäendusest kindlust juurde sai, võib igaüks ise mõelda. 

Enne omavalitsuste ühinemist lahti läinud laenuralli on üsna sama nägu. Põhimõtteliselt saavad ühinevad vallad laenu võtta ainult teiste liitujate nõusolekul, aga seda, kas laenuraha õigesse kohta läheb, väga ei vaadatagi. Loaandja vaatevinklist tundub olulisem olevat see, kas laenuvõtja ka temale laenuvõtmiseks loa annab. 

Enamasti kuluvad võetavad laenud vajalikele asjadele. Nende puhul tekib pigem küsimus, miks ei tehtud neid ära juba varem, vaid alles siis, kui tagasimaksmine jääb kellegi teise kanda. Mis siis et saadakse ka ise osaks sellest teisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles