Ugalas algasid lavastuse «Orpheus allilmas» proovid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval toimus näidendi „Orpheus allilmas“ esimene lugemine.
Kolmapäeval toimus näidendi „Orpheus allilmas“ esimene lugemine. Foto: Heigo Teder/Ugala

Sel nädalal algasid proovid Ugala teatri sügishooaja suurlavastusega «Orpheus allilmas», mille toob lavale Ingomar Vihmar, kes pärast 15 aastat taas Ugalas lavastab.

Vihmari jaoks on see kolmas kohtumine ameerika XX sajandi klassiku Tennessee Williamsiga. 2014. aastal lavastas ta Laitse graniitvillas näidendi «Kass tulisel plekk-katusel» ja aasta hiljem Endla teatri suurel laval «Trammi nimega Iha». Novembris saab Ugala teatris näha tema lavaversiooni näidendist «Orpheus allilmas».

Lavastuse tegevustik on asetatud väikelinna, mille rahuliku argielu lööb kihama võõra noormehe saabumine. Noor ja elujõuline muusik Val asub tööle Lady kaupluses. Nende vahel tekib suhe, mis trotsib kirglikult naise kahtlase minevikuga põdurat abikaasat ja kogu linna. Peaosades on Triinu Meriste ja Rait Õunapuu ning teistes rollides astub üles peaaegu kogu Ugala näitetrupp.

Lavastuse kujunduse autor on Jaanus Laagriküll ning kostüümid loob auhinnatud filmi- ja teatrikunstnik Jaanus Vahtra.

Kolmapäeval toimus näidendi „Orpheus allilmas“ esimene lugemine.
Kolmapäeval toimus näidendi „Orpheus allilmas“ esimene lugemine. Foto: Heigo Teder/Ugala
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles