Centrum on valmis koridori maa alla kolima (1)

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui mullu kavatsesid Viljandi Centrumi kaubanduskeskuse arendajad praeguse ja kavandatava kaubamaja ühendada klaasist galeriiga, siis nüüd mõtlevad nad selle asemele rajada maa-aluse koridori.

Linnavalitsus on sel nädalal tunnistanud avalikustamiseks sobivaks niinimetatud Centrum 2 loomiseks vajaliku detailplaneeringu uue versiooni, milles ei ole enam üle Uue tänava kõrguvat klaasist galeriid, mis sai muinsuskaitsjatelt hävitava hinnangu ning vastuseisu enam kui sajalt linlaselt. Uue kava järgi jääks praeguse bussijaama parkla kohale kavandatava hoone suurus küll samaks, mis oli eelmises lahenduses, kuid kaht maja ühendav koridor läheks Uue tänava alla.

Viljandi abilinnapea Kalvi Märtini sõnul ei tasu linnavalitsusel ja arendajal veel loota, et sellega on kõik mured murtud, sest aasta tagasi esitati keskuse laiendamise plaani vastu teisigi pretensioone. Küll aga on nüüd saadud kinnitus, et muinsuskaitseamet tunneli vastu ei ole ning keegi ideed otseselt ära keelata ei saa.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles