Maanteeamet alustas liiklejaid viisakusele kutsuvat kampaaniat

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusummik Viljandi südalinnas
Liiklusummik Viljandi südalinnas Foto: Marko Suurmägi

Maanteeamet alustas kampaaniat «Viisakus algab meist endist. Ka liikluses». Esimest korda liiklusviisakuse teemal korraldatava kampaaniaga tahetakse anda liikluses osalejate mõista, et ohutum ja stressivabam liiklus algab iga inimese käitumisest.

Paljud käitumisjuhised on liiklusseaduses: selle järgi peab liikleja olema viisakas ja arvestama teiste liiklejatega. Elementaarne viisakus on näidata manöövri sooritamise ajal suunatuld, kuid sama tavaline võiks olla kergliiklejana end nähtavaks teha ning enne ülekäigurajale astumist veenduda, et autojuhid on mind märganud, vihmaste või talviste teeolude puhul sõiduoludele vastav sõidukiirus valida ja nii autos kui bussis turvavöö kinnitada, et mitte ohtu seada end ja oma kaassõitjaid.

Maanteeameti ennetustöö osakonna ekspert Kai Kuuspalu selgitust mööda soovitakse senisest enam tähelepanu pöörata liiklejate üksteise märkamisele. «Nagu ka kampaania sõnum ütleb, siis liiklusviisakus ei ole mingi eraldi asi, vaid osa meie väärikusest ja hoolivast suhtumisest enda ning teiste vastu. Olles viisakas liikleja, oled eelkõige viisakas inimene,» kõneles Kuuspalu.

Kampaania «Viisakus algab meist endist. Ka liikluses» kestab 17. oktoobrini ning selle sihtrühm on 25–45-aastased liiklejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles