Juhtkiri. Kolmik­standard

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Kus tahes tekib võistlus- või võitlusmoment, kipuvad pead tõstma topeltstandardid. See, mis ühe poole arvates on tema enda puhul täiesti põhjendatud ja normaalne, saab vastaste juures peaaegu kuriteoks. Keskerakond läheb eelseisvatele valimistele vastu lausa kolmikstandardiga, mis ei kehti teiste erakondade, vaid tema enda kildude suhtes.

Iseenesest kõlab peasuunana väljaöeldud põhimõte mõistlikult: inimesed, kes kandideerivad konkureerivas valimisliidus, ei peaks enam olema partei liikmed. Nagu esimees Jüri Ratas ütles: sisuliselt on nad ennast juba ise Keskerakonnast välja arvanud. Ja nii ongi.

Aga siis tuleb teine standard. Edgar Savisaare oma. Viimase ajani võis panna Savisaare ja Keskerakonna vahele võrdusmärgi. Kui sa ajad vapilooma kodust välja, kas see on siis enam sama kodu? Ent sellega argumendid ka lõpevad. Edgar Savisaar on Keskerakonnale palju ohtlikum kui Olga Ivanova. Isegi nimekiri kannab tema nime. Pealegi, vähemalt avalikult ütlevad Keskerakonna praegused juhid, et organisatsioon peabki muutuma. Aga tema jääb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles