Tähistatakse Madisepäeva lahingu 800. aastapäeva

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlaste muistse kangelase Lembitu auks korraldati sel suvel Lõhavere linnamäel suurejooneline vabaõhulavastus, mille tarbeks püstitati improviseeritud linnusemüürid.
Eestlaste muistse kangelase Lembitu auks korraldati sel suvel Lõhavere linnamäel suurejooneline vabaõhulavastus, mille tarbeks püstitati improviseeritud linnusemüürid. Foto: Marko Saarm

Homme kell 13 süüdatakse Lõhavere linnamäel tuli, et mälestada 800 aasta möödumist ühest eestlastele tähtsamast mõõduvõtmisest, Madisepäeva lahingust.

Taara- ja maausulisi ühendav Maavalla Koda  koos Tartu ülikooli ajaloo ja arheoloogia instituudi, Kaitseliidu, Suure-Jaani valla ja gümnaasiumiga korraldab lahingus langenud muistse vabadusvõitluse juhi Lembitu mälestamiseks Lõhavere linnamäel kombetalituse ja kõnekoosoleku.

Sõnavõttudega esinevad Maavalla Koja vanem Madis Iganõmm, Kaitseliidu vanemate kogu liige Aivar Riisalu ja Suure-Jaani vallavolikogu esimees Arnold Pastak. Maavalla Koja kirjutaja Andres Heinapuu sõnutsi on kõik huvilised oodatud ja sissepääs on tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles