Turult saab laupäeviti koos värske toiduga poliitikat

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna telk on Viljandi turul olnud juba paar nädalavahetust.
Keskerakonna telk on Viljandi turul olnud juba paar nädalavahetust. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsus andis kolmele erakonnale loa panna alates sellest laupäevast neljal nädalalõpul turu väravasse oma kampaaniatelk ning üks erakond teeb endale reklaami turul sees.

Isamaa ja Res Publica Liit, Reformierakond, Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Keskerakond ehk kõik praegused Viljandi volikokku kuuluvad poliitilised jõud on end ühiselt reklaaminud ka eelmiste valimiste eel. Nüüd on Keskerakond endale rentinud pinna turul ning teised kolm erakonda püüavad valijaid turu väravas. Kokkuleppe kohaselt tohivad nad end seal reklaamida 23. ja 30. septembril ning 7. ja 14. oktoobril kella 8 ja 15 vahel.

Kõige suurema maa-ala, 27 ruutmeetrit, on endale küsinud Reformierakond. Sotsid palusid 12,5 ja IRL üheksa ruutmeetrit. Nelja laupäeva eest tuleb parteidel linnale maksta vastavalt 36, 17 ja 12 eurot. Keskerakond tasub oma telgi püstitamise eest Viljandi Tarbijate Ühistule, kes on turu omanik.

Erakondadest ainsana pole praegu teadaolevalt turu juures väljas Eesti Konservatiivset Rahvaerakonda. Partei Viljandimaa piirkonna juht Rein Suurkask ütles Sakalale, et nad oleksid niisugusest enda tutvustamisest huvitatud küll, aga pole sellisele kampaaniale veel mõelnud. Turu juurde pole endale kampaania tarvis maad küsinud ka ainus linnas kandideeriv valimisliit Kogukondlik Viljandi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles