Jalgpallijuhi võhikute kunstituur osutus väga popiks

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võhikute kunstituur
Võhikute kunstituur Foto: Marko Saarm / Sakala

Täna keskpäeval algas Kondase keskusest Viljandi jalgpalliklubi Tulevik tegevjuht Rain Tölpuse juhtimisel võhikute kunstituur. Kui Tölpus oli koos huvilistega teisele korrusele suundunud, siis Kondase maja rahvas sõnas, et nii palju publikut kui seekord, ei ole selle muuseumi ülakorrus veel kunagi näinud.

Kui siinkirjutaja seda kuuldes trepi juurde seisatudes kõhklema jäi, kõlas muuseumi töötajate hüüd: „Võid üles minna küll. Usume, et põrand peab ikka vastu.“

Teisel korrusel võis näha inimhulka, kellele Tölpus üsna avameelselt tunnistas, et kunstist ei tea ta midagi. Märgates mõnel maalil 1960. aastatest pärinevaid daatumeid, sõnas Tölpus, et ehkki ta on sündinud 1982. aastal, meeldib talle varasem gruuvilik ajastu väga, seega ka need kunstiteosed. Tölpus leidis nii mõneltki maalilt Viljandi motiive ehk oma lapsepõlve mängupaiku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles