Galerii. Peaaegu ebareaalne ehk Pikk söögilaud nagu parimas filmis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Festival "Viljandi Music Walk" jätkus täna, kui Kondase keskuse ees Pikal tänaval kattis liikumine "Tule õue!" juba kolmandat aastat järjest pika hommikusöögilaua, et enne festivali lõppu veel viimast korda kokku tulla, koos süüa ja eelmise õhtu peo muljeid vahetada. 

Kui eile kallas vihma kui oavarrest, siis tänaseks oli saabunud imeline ilm, mis lubas pika laua taha saabunud linnarahval istumist täiel rinnal nautida. Kondase keskuse vastas oleva puumaja teise korruse rõdult kostis kohalikest melomaanidest DJ-de valikul romantikasugemetega muusika. Keskpäeval oli pika laua taga piknikuroogasid nautimas palju sõpruskondi, taamal mängiti lauatennist, sõideti ruladega, jalutasid pered koerte ja lapsevankritega. Oma piknikukorvile sai täiendust ammutada linna pakutavatest kookidest, avatud olid müügipunktid, mis pakkusid  tervistavaid smuutisid ja värskelt jahvatatud ubadest kohvi. Suppi, salateid ja kooke müüdi Kondase keskuse verandal asuvas kodukohvikus Dorti ja Lilli.

Pika laua taga istusid Viljandis elavad muusikud, kirjanikud, kunstnikud, ettevõtjaid ja kõiksugu muu rahvas. Seda, et naivistlik ja loominguline õhkkond on nakkav, võis näha rühma eelkooliealiste laste näitel. Nimelt hakkasid nood omaette mängides ühtäkki laulma: „Kui sa laulad "öö", siis on issi tööl. Kui sa laulad "ää", magama siis jää.“ 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles