Homsel Suure-Jaani sügislaadal kohtuvad ühte heitvad vallad

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügislaat
Sügislaat Foto: Suure-Jaani vald

Suure-Jaani valla kodulehel oleva info kohaselt on pühapäeval, 17. septembril Suure-Jaani sügislaadal lisaks traditsioonilisele  laadakaubale ja -programmile võimalik osa saada tulevase Põhja-Sakala valla tegemistest.

 Koos laada avamisega kell 10 algab kultuuriprogramm, mis kestab kella 15-ni ja kus Suure-Jaani valla isetegevuslaste kõrval astuvad lavale Kõpu lauljad, Kõo tantsijad ja pillimehed ning Võhma lauljad. Lisaks on lubanud laadal kohal olla Kõpu pitsameistrid ja Võhma osavnäpud.

Laadal on huvilistel võimalik tutvust teha ka 15. oktoobril toimuvatel valimistel Põhja-Sakala vallavolikogusse kandideerijatega. Laada peakorraldaja Rein Luubi sõnul on oma telgi lubanud püsti panna ja oma programme tutvustada nii valimisliidud Koostöö ja Kogukonna Hääl kui Reformierakond.

Suure-Jaani sügislaat on traditsiooniliselt igal aastal septembri kolmandal pühapäeval Suure-Jaanis Ilmatari platsil.  Laata korraldab Suure-Jaani vallavalitsus.

Päevajuht on Venno Loosaar, grillikoolitus Enn Tobrelutsult, kell 15 on kontsert "Mulle meeldib maa", millel esinevad Marko Matvere ja Peep Raun. Veel on kavas kirbuturg, batuudid, karussellid, töötoad ja muu. Laadapilet maksab 2 eurot ja piletiostjate vahel loositakse välja auhinnad. Peaauhind Aqva spaapakett kahele.

Oktoobris ühinevad Suure-Jaani, Kõo ja Kõpu vald ning Võhma linn üheks omavalitsuseks, mis hakkab kandma nime Põhja-Sakala vald. Ühinevas piirkonnas elab pisut üle 8300 inimese ja tulevase valla territoorium on 1153 ruutkilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles