Teraskunst särab Ugala taga

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortenterasest «Eesriie» särab täies ilus Ugala taga alates neljapäevast.
Kortenterasest «Eesriie» särab täies ilus Ugala taga alates neljapäevast. Foto: Heigo Teder

78 000 eurot maksev metallist kunstiteos, mis suve algul Ugala maja taha paigaldati, valgustab neljapäeva õhtust alates öist Viljandit.

«Eks ta ole selline teos, mis on öösel atraktiivsem kui päeval,» tunnistas Viljandi linnakunstnik Malle London, kes kuulus Ugalale sobiva kunstiteose valimise komisjoni. «Suur kiitus, et selline asi ära tehti.»

Eestis kehtiva seaduse järgi peab uue avaliku hoone rajamisel või vana renoveerimisel ostma sinna ka kunstiteoseid vähemalt 64 000 euro eest. Kunstnike Kaiko Kivi, Bruno Lillemetsa ja Argo Männiku teos «Eesriie» võitis 2016. aasta suvel Ugala teatri renoveerimise puhul korraldatud kunstikonkursi. Tegu on eesriidena langeva kardina muljet jätva taiesega, mis muudab ilmet, kui seda eri nurkade alt vaadelda. Pimedal ajal lisanduv valgustus toob esile selle tekstuuri ja rütmilisuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles