Tähelepanu! Valmis olla! Valimised!

, Reformierakonna Viljandi linnapeakandidaat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Timpson
Madis Timpson Foto: Elmo Riig

KÕIGEPEALT AUS ülestunnistus: käesolev arvamusavaldus on ajendatud eelolevatest valimistest.

Valimisaastad on toredad. Äkki ilmuvad leheveergudele lood, mis kutsuvad üles kokku leppima ühele pulgale astumises, keegi kirjutab avalikke kirju peatoimetajale ning mõni võtab vaevaks sarjata isegi arvamusloo kirjutajat. Väga lahe on isiklikult pasunasse anda. Igasugune tähelepanu valimiste ajal pidavat olema ju hea!

JA NÜÜD ASJAST kah. Mulle tundub, et läbi on need ajad, kui ainult vastandumisega sai edukas olla. Klikke ja laike võid sa küll saada, aga sisu see ju ei muuda.

Minu arvates peaksime keskenduma hoopis tulevikule. Minevikus tuhnida ja käsi rusikas käia pole lihtsalt praktiline. Öeldakse ju, et hammaste kiristamisega on see häda, et sa kulutad oma hambaid, selmet vaadata, kuidas asju paremini teha saaks.

Sõlmisime Reformierakonnas varakevadel kokkuleppe, et kui sügisel valimisteks läheb, ei hakka me tegema isiklikke rünnakuid vastaskandidaatide vastu. Kellegi peale me kadedad pole ja hambaid ei kirista ning poliitilises mudamaadluses pole meil samuti plaanis osaleda. Väitleme parem ideede pinnalt ja las siis valijad otsustavad, kelle mõtted ja ideed kõige paremad on. Me oleme avatud aruteludele, kuidas saaks paremini kohalikku elu edendada.

Isiklikult luban, et ei hakka eri auditooriumidele rääkima erinevat juttu. Piltlikult öeldes ei kavatse ma lubada naistele kaineid mehi ja meestele ilma rahata viina. See oleks silmakirjalik.

KUTSUN ÜLES kõiki valimistel osalejaid säilitama soliidsust, sest lõppkokkuvõttes ajame kõik ju ühist asja – Viljandi asja. Arusaamad võivad loomulikult erinevad olla.

Sooviksin lõpetuseks tsiteerida üht oma lemmikut Karl Popperit, kes raamatus «Avatud ühiskond ja tema vaenlased» on kirjutanud: «Usun, et sõnadest ei sõltu miski, küll aga sõltub kõik meie praktilistest nõudmistest või ettepanekutest, raamimaks poliitikat, mida soovime omaks võtta.»

Ja kindlasti soovitan ma inimestel valima minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles