Ugala avas raudse eesriide ja valgustas teatrimaja

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgustatud Ugala teatrimaja öises Viljandis.
Valgustatud Ugala teatrimaja öises Viljandis. Foto: Heigo Teder/Ugala

Ugala teatrimaja taha Reinu tee äärde jääval alal avati neljapäeva õhtul kunstiteos „Eesriie“, mis on kolme kunstniku metalne ühislooming.

Kunstiteose "Eesriie" autorid on Kaiko Kivi, Bruno Lillemets ja Argo Männik. / Heigo Teder / Ugala
Kunstiteose "Eesriie" autorid on Kaiko Kivi, Bruno Lillemets ja Argo Männik. / Heigo Teder / Ugala Foto: Heigo Teder/Ugala

Kaiko Kivi, Bruno Lillemetsa ja Argo Männiku teos „Eesriie“ võitis 2016. aasta suvel Ugala teatri renoveerimise ajal läbi viidud kunstikonkursi. Tegu on eesriidena langeva kardina muljet jätva optilise illusiooniga, mis muudab ilmet, kui seda eri nurkade alt vaadelda. Pimedal ajal lisanduv valgustus toob taiese tekstuuri ja rütmilisuse esile.

Samal õhtul süüdati ka teatrimaja fassaadi ümbritsev uus valguslahendus, mis aitab Viljandi üht tuntumat maamärki ööpimeduses esile tuua. Uudne valguslahendus hakkab tervitama edaspidi kõiki teatrisse tulijaid.

Ugala alustab sel laupäeval esimest hooaega renoveeritud teatrimajas. Avaõhtu eel on teater korraldanud nädala kestva minifestivali, pakkudes iga päev mõnd sündmust.

Neljapäeva õhtul avatud kunstiteos "Eesriie" asub teatrimaja taga. / Heigo Teder / Ugala
Neljapäeva õhtul avatud kunstiteos "Eesriie" asub teatrimaja taga. / Heigo Teder / Ugala Foto: Heigo Teder/Ugala
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles