Sügisel saab tasuta koolitusvõimaluse rohkem kui 7500 inimest

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppeklass
Õppeklass Foto: Marko Saarm / Sakala

Sel aastal saab haridus- ja teadusministeeriumi tellitud tasuta koolitustel osaleda 14 000 inimest. 30 valdkonnas on üle tuhande tasuta kursuse. Sügisel on lisandunud veel 215 tasuta kursust, millel saab osaleda rohkem kui 7500 inimest.

«Otsustasime suure huvi tõttu koostada lisatellimuse tasuta täienduskoolituse kursuste jaoks,» selgitas programmijuht Kairi Solmann. Enim pakutakse arvutikasutamise, majutuse ja toitlustamise ning ehituse kursusi, aga arendada saab ka teeninduskultuuri, meeskonnatööd või tööalast võõrkeeleoskust.

Kursused on kutseõppeasutustes ja kutseõpet pakkuvates rakenduskõrgkoolides üle Eesti ning on mõeldud täiskasvanutele, kelle konkurentsivõimet ja toimetulekut tööturul aitab kursusel õpitav tunduvalt parandada.

Täienduskoolituse riiklik koolitustellimus on mõeldud täiskasvanutele, kes pole saanud erialast ettevalmistust või kelle oskused vajavad ajakohastamist. Tasuta kursustele pääseb majanduslikust olukorrast või haridustasemest hoolimata. Kursused on valitud koostöös koolidega, lähtudes valdkondlikust ja piirkondlikust koolitusvajadusest.

Kursusi rahastavad Euroopa sotsiaalfond ning haridus- ja teadusministeerium tegevuse «Täiskasvanuhariduse edendamine ja õppimisvõimaluste parandamine» kaudu.

Täpsem info kursuste ja nendele registreerimise kohta on koolide veebilehtedel või aadressil www.hm.ee/tasuta-kursused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles