Mihkel Rauda saatis gümnaasiumis suur menu

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Raud pajatas kuulajaskonnale raamatutest, sotsiaalmeedia mõjudest, kriitikast ja positiivsest tagasisidest. Hea oli näha, kuidas õpilaste nutitelefonid juba vestluse alguses taskutesse kadusid ja seal ka püsisid.
Mihkel Raud pajatas kuulajaskonnale raamatutest, sotsiaalmeedia mõjudest, kriitikast ja positiivsest tagasisidest. Hea oli näha, kuidas õpilaste nutitelefonid juba vestluse alguses taskutesse kadusid ja seal ka püsisid. Foto: Priscilla Õmblus

​Eile õnnestus Viljandi gümnasistidel jagada klassiruumi Eesti tuntud kirjaniku ja saatejuhi Mihkel Rauaga. Koolipinki ta ei nühkinud, vaid rääkis oma tõekspidamistest, raamatutest, sotsiaalmeediast ja Viljandist.

Vabad istekohad auditooriumis kadusid kui värsked saiad kohvikuletilt. Huvi Raua seisukohtade vastu oli nii suur, et osa õpilasi oli nõus terve koolitunni vältavat vestlust kuulama püsti seistes. Osa istus treppidel ning nii mõnigi kuulaja leidis istumisaluseks aknalaua. Esimese auditooriumitäie järel sai Rauda kuulata veel teist sama palju huvilisi, kes esimesel tunnil auditooriumisse polnud mahtunud.

Vestlust juhtiv Kadri Kallast tüüris jutuajamise sotsiaalmeedias toimuvale, kriitikale ja selle vastuvõtule ning autori enda ja teiste kirjanike teostele. Kõige elavama arutelu tekitas mõistagi raamat «Musta pori näkku». Autor nentis, et nooruspõlves tehtud vägitükkide üle ta just uhkust ei tunne. Ühtlasi innustas ta noori loomeinimestele tagasisidet andma. Raua sõnul kirjutab ta autoritele, kes talle muljet on avaldanud, tänulikke e-kirju. «Loomeinimestele on tagasiside väga oluline,» toonitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles