Kert Varik jõudis Saksamaal esikümnesse

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kert Varik hoiab praegu maailmasarja üldarvestuses 17. kohta.
Kert Varik hoiab praegu maailmasarja üldarvestuses 17. kohta. Foto: Erakogu

Ainsa Eesti külgvankrisõitjana tervet hooaega motokrossi maailmameistrivõistluste karussellis kaasa tegev Kert Varik sai Saksamaal Rudersbergis 13. maailmameistrivõistluste etapil kümnenda koha.

Augustis kiskus Kert Variku ja tema korvisõitja Maarek Miili hooaeg pisut kiiva: kümnendal maailmamaiestrivõistluste etapil Stelpes sai Miili põlv viga ja ta pidi hooaja pooleli jätma. Viljandimaa mehele tuli asendajaks lätlasest tippsõitja Lauris Daiders, kuid ka järgmisel, Kiviõlis peetud etapil nad tehniliste viperuste tõttu punkte ei saanud. 12. etapp Šveitsis jäi meeskonnal vahele.

Läinud pühapäeval Rudersbergis sõidetud etapi kohta ütles Varik, et üle hulga aja olid mõlemad võistlussõidud korralikud ning kokkuvõttes teenisid nad kümnenda koha. «Enne võistlust võetud tagasihoidlik plaan olla jälle kümne hulgas sai täidetud. Sõidud olid keerulised, sest sellel rajal on alati hullult mudane. Stardid meil ülearu hästi ei õnnestunud, aga sõitudes olime kolmeteistkümnendad ja üheteistkümnendad,» kirjeldas Kert Varik võistlust Saksamaal.

Etapi võitsid Etienne Bax ja Nicolas Musset, kes on ka maailmameistrivõistluste üldliidrid.

Oma lätlasest korvimeest Lauris Daidersit kirjeldab Varik positiivselt, sest too on ikkagi oma ala tõeline professionaal. «Telgi all saame temalt kõik korralikku koolitust. Tunne on üle hulga aja jälle positiivne. Loodame, et suudame järgmisel nädalal teha korralikud sõidud,» kõneles Kert Varik.

Külgkorviga mootorrataste maailmameistrivõistluste hooaeg lõpeb etapiga Hollandis Markelos.

Kert Varik hoiab praegu sarja üldarvestuses 17. kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles