Linn kaalub jäähalli ostmist ühel tingimusel

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui uisutreener Eve Naanuri unistus teoks saab, ühendatakse Puidu tänava jäähall galerii abil Männimäe tee 26 majaga ja ehitatakse välja tänapäevane jääspordikeskus, kus oleks olemas kõik vajalik, et meelitada siia inimesi lähemalt ja kaugemalt. Enne on aga vaja läbida raske kadalipp ja saada selleks EAS-ilt toetust, siis on ka linn valmis osaühingu Viljandi Jääkaru ära ostma.
Kui uisutreener Eve Naanuri unistus teoks saab, ühendatakse Puidu tänava jäähall galerii abil Männimäe tee 26 majaga ja ehitatakse välja tänapäevane jääspordikeskus, kus oleks olemas kõik vajalik, et meelitada siia inimesi lähemalt ja kaugemalt. Enne on aga vaja läbida raske kadalipp ja saada selleks EAS-ilt toetust, siis on ka linn valmis osaühingu Viljandi Jääkaru ära ostma. Foto: Elmo Riig / Sakala

​Linnavalitsusel on valminud eelnõu, mille kohaselt tuleks tal leida juhul, kui jääspordikeskuse projekt saab poolteist miljonit eurotoetust, 174 000 eurot oma kassast, et osta ära osaühing Viljandi Jääkaru ja võtta halli juhtimine oma kätesse. 

Viljandi Jääkaru on äriühing, mis on jäähalli haldava sihtasutuse Viljandi Jäähall ainuasutaja. Seni kuulus jäähalli omanikeringi lisaks aktsiaseltsi Toom Tekstiil juhile Illimar Toomile osaühingu Suja Ehitus juht Rando Sepp, kuid viimati nimetatu loobus hiljuti oma osalusest. Illimar Toom on nüüd Viljandi Jääkaru juhatuse ainuke liige ning soovib selle linnale maha müüa.

Toom ütles, et huvi tehinguni jõuda on mõlemapoolne. «Meie põhihuvi on tegelda oma põhiala ehk tootmisega,» lausus ta.  «Me ei jõua tootmise vajaduste kõrvalt jäähalli panustada, linn on kindlasti parem omanik kui keegi teine,» leidis ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles