Pilved löövad helendama ja kõledast majast saab tantsusaal

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliinis resideeruva Sloveenia uusmeediakunstniku Tilen Sepiči üks meelisteemasid on valgusinstallatsioonid. Viljandisse tuleb ta tegema töötuba, mille tulemusena jäävad linnaruumi suurevormilised valgusinstallatsioonid. Tema loomingut on saanud näha paljudel festivalidel.
Berliinis resideeruva Sloveenia uusmeediakunstniku Tilen Sepiči üks meelisteemasid on valgusinstallatsioonid. Viljandisse tuleb ta tegema töötuba, mille tulemusena jäävad linnaruumi suurevormilised valgusinstallatsioonid. Tema loomingut on saanud näha paljudel festivalidel. Foto: Erakogu

​Reedest laupäevani, 15.–17. septembrini leiab aset järjekordne varasügisene jalutuskäik «Viljandi Music Walk». Juba viiendat aastat teoks saav festival pakub nii traditsiooniks kujunenud kui ka täiesti uusi ettevõtmisi.

Publiku suurenemine pole selle festivali korraldajatele eesmärk omaette, küll aga tahavad nad pakkuda üht mõnusat nädalalõppu. Ees ootabki muusikaga täidetud nädalavahetus üldse mitte kontsertide andmiseks mõeldud paikades ja nende vahel jalutades. 

«Suurt, mitmekümnetuhandepealise publikuga festivali siit oodata ei ole, vähemalt järgmise viie aasta jooksul,» kinnitas peakorraldaja Annika Vihmann. «Esimene festival aastal 2013 oli hästi väike, aga oleme isekeskis mõelnud, et ta pani Viljandis üht-teist liikuma ning tõi esile ka mõningad seni põranda all olnud liikumised, mis on nüüdseks pisut võimendunud. Ja neid tuleb igast nurgast juurde.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles