Räppiv traktor ja laadasupp ergutavad Sürgavere külaelu

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval peetud Sürgavere külapäeva üheks pilgupüüdjaks sai Saksa sõjaväe transport­traktor. Oli tuld ja tossu, aga meestel jätkus visadust ja laadarahvas kuulis ka mootori tuksumise ära.
Laupäeval peetud Sürgavere külapäeva üheks pilgupüüdjaks sai Saksa sõjaväe transport­traktor. Oli tuld ja tossu, aga meestel jätkus visadust ja laadarahvas kuulis ka mootori tuksumise ära. Foto: Elmo Riig

«See on must pässik. Räägitakse, et sellega pidavat saama ka vähki ravida,» tutvustab Sürgavere laadakaupmees kasekäsna.

Krobeline puuseen lebab Rat­Arti märki kandvate omanäoliste metallehistööde kõrval. Kaupmees kougib kotikesest taimetableti ning selgitab, et selles on kokku pressitud eri liiki ristikheinaõied, nurmenukk ja raudrohi. Tabletile tuleks valada liiter kuuma vett ja selle toimel muutuvad taimed niisama suureks, kui olid enne pressimist.

Kaupmees ütleb, et on kogu protsessi ise välja mõelnud, ja usub, et selle analoogi maailmas pole. Patenti ei kavatse ta oma loodud tehnoloogiale aga võtta, põhjendades, et loodust pole mõtet patenteerida, see on kõigile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles